Office 365 wordt Microsoft 365

De naam van het populaire softwarepakket Office 365 verandert. De naam Office 365 dekt volgens Microsoft niet langer de lading, mede omdat er de laatste tijd veel extra functionaliteiten zijn toegevoegd zoals Teams, Stream, Forms en Planner. Bovendien zal het volgens Microsoft helpen om de zaken te vereenvoudigen. Per 21 april 2020 vind je onder de naam Microsoft 365 alle hulpprogramma’s die je nodig hebt op je werkplek. Met de naamsverandering introduceert Microsoft ook nog een aantal nieuwe functies.

Wat is Office 365 eigenlijk?

Office 365 bundelt een aantal softwareprogramma’s van Microsoft. Denk aan Word, Excel en PowerPoint. In de loop der jaren heeft Microsoft meerdere programma’s hieraan toegevoegd, zoals de populaire communnicatiesoftware Teams.

Wat gaat er veranderen?

Vanaf 21 april zien zowel zakelijke klanten als consumenten dat de naam van hun abonnement verandert in Microsoft 365. Dat gebeurt automatisch. De prijzen voor de licenties blijven hetzelfde, maar je krijgt wel extra functies.

Nieuwe productnamen

  • Office 365 Business Essentials wordt Microsoft 365 Business Basic (met Microsoft Teams en Exchange)
  • Office 365 Business Premium wordt Microsoft 365 Business Standard
  • Microsoft 365 Business wordt Microsoft 365 Business Premium
  • Office 365 Business en Office 365 ProPlus worden beiden Microsoft 365 Apps. Afhankelijk van de licentie voegt Microsoft hieraan het label ‘for Business’ of ‘for Enterprise’ toe.

Het lijkt erop dat er niets gaat veranderen voor de Enterprise-licenties van Office 365.

Nieuwe functies

  • In Word wordt de Editor-functie uitgebreid met onder andere hulp om beter te schrijven op basis van kunstmatige intelligentie.
  • PowerPoint gaat je helpen om beter te presenteren. Kunstmatige intelligentie controleert bijvoorbeeld of je niet te monotoon klinkt als je de presentatie geeft.
  • Verder zijn er nog een aantal kleinere aanpassingen. Zo krijgt Outlook op het web de mogelijkheid om zowel je werk- als privéagenda te koppelen, met respect voor de scheiding tussen persoonlijke en zakelijke afspraken.

Wij helpen graag!

Heb je vragen naar aanleiding van de naamsverandering naar Microsoft 365? Of wil je (beter) gebruikmaken van de mogelijkheden die Microsoft biedt? Wij helpen je graag! Bijvoorbeeld bij het optimaal inrichten van een moderne werkplek. Onze cloud engineers helpen jouw organisatie graag met het migreren van oudere of bestaande omgevingen, maar ook met licentiebeheer, dringende IT-vragen van medewerkers, de inrichting van de Office 365 en nog veel meer.

Contact opnemen