Microsoft en Citrix gaan samenwerken

Microsoft en Citrix werken samen aan de toekomst van de online werkplek

Microsoft en Citrix beloofden onlangs dat ze nóg vaker en inniger gaan samenwerken. Hiermee wordt dit krachtige partnerschap binnen de IT-wereld verder verstevigd. Beide bedrijven willen flexibel werken makkelijker maken en hebben daarvoor zelfs een roadmap uitgestippeld. Wat betekent dit allemaal voor jou? Dat lees je hier!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Eenvoudiger overstappen naar de cloud

Omdat steeds meer mensen gedwongen thuis moeten werken vanwege de coronapandemie, heeft Microsoft afgelopen tijd nog meer geïnvesteerd in Windows Virtual Desktops. In de afgelopen maanden is het gebruik van Windows Virtual Desktop dan ook meer dan verdrievoudigd. Microsoft CEO Satya Nadella bevestigde al dat Microsoft Teams en Windows Virtual Desktops de komende tijd topprioriteit zijn. Daarnaast optimaliseert Microsoft de toegankelijkheid van Windows-apps via de cloud. En door de intensieve samenwerking met Citrix willen ze het nóg makkelijker maken om over te stappen naar de cloud. Dankzij hun samenwerking kun je nu eenvoudiger overschakelen van on-premise servers naar Azure.

Naadloze integratie Microsoft en Citrix

Microsoft en Citrix hebben samen aan een roadmap opgesteld hoe ze met hun gezamenlijke aanbod bijdragen aan een flexibele manier van werken. Zo komen Citrix Workspace, Azure en Microsoft 365 stapsgewijs steeds dichter bij elkaar. Het doel is een naadloze integratie van diensten als Citrix Virtual Apps and Desktops, Citrix Managed Desktops en Windows Virtual Desktop. Zo wordt het makkelijker om workloads naar Azure te brengen.

Speciale Microsoft Citrix Workspace

Los van het koppelen van hun tools, gaat Citrix ook een Microsoft gerichte Citrix Workspace-omgeving ontwikkelen. Deze oplossing gaat meer integratiemogelijkheden bieden om de prestaties, functionaliteit en micro-apps voor Microsoft-toepassingen te verbeteren. Denk hierbij aan Windows Virtual Desktop en Microsoft 365, inclusief Microsoft Teams. Ofwel: je kunt straks nog beter werken vanuit een Citrix-omgeving met Windows en Microsoft 365-toepassingen.

Wat is Microsoft Azure, Microsoft 365, Windows Virtual Desktop en Citrix Workspace?

Microsoft Azure: Microsoft Azure is het platform van Microsoft. Azure bevat een steeds uitgebreidere verzameling van clouddiensten. Doordat Azure flexibel en hybride is, zijn toepassingen gemakkelijk aan te passen aan de specifieke wensen van elke organisatie.

Microsoft 365: Microsoft 365 is de nieuwe naam van Microsoft voor Office 365. Het is een verzamelpakket voor alle kantoorsoftware uit de cloud van Microsoft. Zo zit het volledige Office 2019 pakket erin met vertrouwde Microsoft software Word, Excel, PowerPoint en Outlook.

Om Microsoft 365 te gebruiken, moet je voor elke medewerker een licentie kopen. Daarin heb je verschillende opties.

Meer informatie over Microsoft 365

Windows Virtual Desktop: Windows Virtual Desktop is een nieuwe clouddienst van Microsoft voor het aanbieden en gebruiken van een virtuele desktop en applicaties. Je kunt hiermee op elk apparaat inloggen en toegang krijgen tot je werkplek en applicaties. Bovendien integreert Windows Virtual Desktop volledig met Microsoft 365, waardoor de gebruikerservaring enorm verbetert.

Ontdek de voordelen van Windows Virtual Desktop

Citrix Workspace: Citrix Workspace is een uniform dashboard waarop alle applicaties bij elkaar komen, zoals legacy, Windows, web en native. Daar zit de virtualisatietechnologie van Citrix achter. De look & feel is identiek bij elk beeldscherm, wel bepalen policies en het soort device wat toegankelijk is en wat op een scherm verschijnt.

Meer informatie over onze Citrix Workspace dienst