Één virtuele ruimte voor alle deelnemers in Microsoft Teams

Microsoft heeft een aantal nieuwe updates geïntroduceerd voor Teams, met als doel om virtuele interacties “natuurlijker, interactiever en menselijker” te maken. Daarbij valt vooral de nieuwe ‘Together Mode’ op, die deelnemers aan een videogesprek virtueel in dezelfde ruimte plaatst.

Together Mode

Elke dag maken 75 miljoen mensen gebruik van Microsoft Teams. Er komen diverse nieuwe functionaliteiten naar het platform met als doel het online vergaderen wat natuurlijker te maken. Together Mode is één van die functionaliteit. Dankzij kunstmatige intelligentie (AI) kun je namelijk met verschillende mensen samenwerken in dezelfde achtergrond. Hierdoor voelt het meer alsof je allemaal in dezelfde ruimte bent, in plaats van in je eigen woon- of werkkamer.

Volgens verschillende journalisten die de nieuwe weergave reeds konden testen, neemt het veel van de visuele afleiding weg, waardoor het bijvoorbeeld makkelijker is om lichaamstaal van anderen op te pikken. Dat zou uiteindelijk tot een meer natuurlijke interactie moeten leiden.

De Together Mode wordt op dit moment uitgerold en is vanaf augustus algemeen beschikbaar voor alle Teams-gebruikers, zodat iedereen er gebruik van kan maken wanneer het nieuwe schooljaar in september begint.

Dynamische weergave

Daarnaast wordt er voor kleinere meetings Dynamic View geïntroduceerd, waarmee je meer controle krijgt over de content die je deelt met anderen in je meeting. De content die je deelt wordt bovendien door kunstmatige intelligentie geoptimaliseerd, waardoor je de content beter kunt bekijken. Je krijgt ook zelf de controle in handen om de weergave aan te passen aan je specifieke voorkeuren en behoeften op elk moment.

Microsoft-Teams-Dynamic-View

De dynamische weergave bouwt voort op enkele aanpassingen die Microsoft vorige maand reeds aankondigde. Toen werd het aantal zichtbare deelnemers tijdens een meeting uitgebreid van 9 naar 49, en werden zogenaamde ‘Breakout Rooms’ voorgesteld, die later dit jaar aan de software worden toegevoegd. De Breakout Rooms maken het mogelijk om meetings in kleinere groepen op te splitsen, zodat deelnemers in groepjes kunnen samenwerken.Nu moet je daarvoor een aparte Teams-meeting starten, maar dat hoeft dan dus niet meer als je even moet brainstormen.

De ‘Together Mode’ en dynamische weergave zijn de meest opmerkelijke features die Microsoft deze week heeft onthuld, maar niet de enige. Zo wordt onder meer ook het maximaal aantal deelnemers aan een videogesprek opgetrokken tot 1.000.

Ontdek Microsoft Teams