Blog & nieuws | Score Utica

Wij zijn lid van de Dutch Cybersecurity Alliance (DCA)!

Geschreven door Dennis Lieferink | 24-7-2024

Leden van- en deelnemers aan-  de DCA werken samen vanuit de overtuiging dat de combinatie van mensen, processen en technologie een betere cyberweerbaarheid in een digitaliserende wereld kunnen waarborgen. Score Utica gelooft hier heilig in.

Dat doen we onder meer met werkgroepen die praktische oplossingen bedenken om organisaties te helpen met ontwikkelingen binnen het cybersecurity domein. Een belangrijke focus is hierbij nieuwe wetgeving die voor veel organisaties gaat gelden: de NIS2 richtlijn met als leidraad de zogenaamde DCA 'SECURE7' maatregelen om de digitale veiligheid in Nederland verder te verhogen.  De SECURE7 richt zich op het geven van praktische handvatten voor organisaties om een basisniveau van cyberweerbaarheid te bereiken.

Als Score onderschrijven we deze 7 kernwaarden om zo koploper te zijn en te blijven op het gebied van security. Daarnaast liggen deze 7 kernwaarden liggen dicht bij hetgeen wij zelf al langere tijd adviseren en doen waardoor ze eenvoudig zijn te omarmen. 

Maatregelen SECURE7:

“Door de implementatie van SECURE7 dragen we bij aan een gestandaardiseerde aanpak en zichtbaarheid van digitale veiligheidsmaatregelen, ondersteund door een breed spectrum aan experts en instanties binnen de Nederlandse cybersecuritysector," aldus de initiatiefnemers Hans ten Hove, VP Continental Europe bij Datto/Kaseya en Witold Kepinski, Director Content Dutch IT Media. 

De ontwikkeling van SECURE7 is het resultaat van de inspanningen van diverse organisaties, waaronder Cyberveilig Nederland, NLdigital, het Dutch Institute for Vulnerability Display (DIVD), Digital Trust Center (DTC), Dutch Cloud Community (DCC), Datto, TSH, Futureproof Group, Hallo, Dutch IT Channel & Dutch IT Leaders.

Bekijk de uitgebreide toelichting op de SECURE7 op website van Dutch Cybersecurity Assembly