Een aantal jaar geleden stonden veel bedrijven op een T-splitsing: je gaat naar de cloud of je houdt het nog bij een andere oplossing. Nu zijn we daar voorbij en moet je iets met al die ontwikkelingen. Van AI tot cyber security, zonder de mens te vergeten. Onze vraag aan jou en aan de deelnemers op 6 oktober bij de aftrap van het event: waar sta jij nu? Heb je alles in kaart, benut je alle technologie die je tot jouw beschikking hebt en ben je klaar voor de AI-revolutie? Waar je ook staat, wij staan klaar om je te helpen. Te beginnen met dit event waarbij we aftrappen met Michel Bouman!
“Bij wie staat in de functieomschrijving dat je ruim 7 uur per week in meetings zit en bijna 9 uur per week bezig bent met mailen?” Michel Bouman is bij Microsoft verantwoordelijk voor Microsoft Teams Rooms en legde de vinger in zijn verhaal direct op de zere plek. De afgelopen jaren is er veel veranderd in de manier waarop wij werken, maar toch zijn wij nog veel bezig met vergaderen en elkaar bezighouden met taken die makkelijker kunnen. En als we dan toch vergaderen, laten we er dan voor zorgen dat de hybride vergadervorm goed werkt en inclusief is voor zowel fysieke als online deelnemers. De belangrijkste takeaways: richt de vergaderruimte slim in, profiteer (straks) van de versnelling door AI met Microsoft 365 Copilot en houd vooral kortere meetings!
Tip: luister ook onze podcast met Michel waarin hij dieper ingaat op deze thema’s.
De techwereld lijkt het alleen nog maar over artificial intelligence te hebben, maar ondertussen profiteren ook cybercriminelen van nieuwe ontwikkelingen. Rosalie Brand, expert cyber security bij Kennedy Van der Laan, ondersteunt organisaties op juridisch vlak op het moment dat het misgaat. Zij ziet dus als geen ander waar ruimte voor verbetering ligt. Tijdens deze awareness-sessie nam ze ons mee in praktijkvoorbeelden en wat wij hiervan kunnen leren. Zo kwam de ransomware-situatie bij de KNVB aan bod, vertelde Rosalie over hoe supply chain attacks werken en legde ze uit hoe insider threats verlopen.
Waar Michel Bouman al liet doorschemeren wat Microsoft 365 Copilot allemaal gaat veranderen in het dagelijkse werkleven, ging Donny Molenaar de diepte in. Vanuit het KPN Partner Network is Donny de specialist op het gebied van Microsoft-diensten. De vraag die hij beantwoordde: AI, wat moet ik ermee binnen mijn mkb-bedrijf? Na een korte recap over wat AI precies is, liet hij tot in detail zien hoe zijn eigen workflow is veranderd dankzij Microsoft 365 Copilot. Zo wordt werken in Word, Excel en PowerPoint extra makkelijk en wordt AI extra toegankelijk door de integratie in Windows 11 en Bing. De belangrijkste takeaways: zorg ervoor dat iedereen binnen de organisatie betrokken raakt bij AI, blijf leren en zorg voor bewustwording.
Zit je in de cloud? Dan betekent dit dat jouw belangrijke bedrijfsdata ‘ergens’ in de cloud staat. De belangrijke vraag is: waar staat het dan precies? En wie mag bij welke data? Dit zijn de vragen die je moet kunnen beantwoorden wanneer je er zeker van wil zijn dat alleen de juiste mensen bij bepaalde data kunnen. Score Utica CTO Davy Blom nam deelnemers van de IT Deepdive break-out mee in de belangrijke randvoorwaarden van het veilig beheren en opslaan van data. Vervolgens ging hij over tot live demo’s over het configureren van SharePoint Online, Exchange Online en beheren van data op apparaten die niet in beheer zijn van het bedrijf (Bring Your Own Device). Deze terugblik doet geen recht aan de diepgang van de break-out sessie van Davy, maar deze uitsmijter willen wij je in ieder geval meegeven: Conditional Access is de basis!
AI, Microsoft 365, Microsoft Teams Rooms... Dat is allemaal leuk en aardig, maar het werkt niet ‘zomaar’, zegt Willem Veenstra van Rocketpilot. “Dat is een beetje alsof je een ruimteschip neerzet, je medewerkers de sleutels geeft en zegt: ‘Veel succes en fijne vlucht.’ Daar komen ongelukken van…” Aldus Willem in de Business Break-out. Hoe moet het dan wel? Het vraagt om een andere manier van denken: stel de mens centraal en niet de techniek, zoals we gewend zijn. Verder zegt Willem dat je moet zorgen voor een helder uitgangspunt. Waar wil je precies naartoe veranderen en wat zijn de doelstellingen? Leg dit vast en maak er vervolgens geen IT-feestje van, maar betrek zoveel mogelijk mensen bij de verandering. Dat klinkt makkelijk, maar dat is het absoluut niet. Gelukkig deelde Willem een aantal handige manieren om verandertrajecten gestructureerd aan te pakken. En die vruchten? Blije collega’s, concurrentievoordeel en verhoogde productiviteit, om er maar eens drie te noemen!
“Voor veel mensen is het lichaam niet meer dan een vehikel dat het brein van de ene naar de andere meeting brengt”, zegt Fabio. De toon is gezet! Fabio D’Agata vertelt in een persoonlijk verhaal dat hij op zijn 23ste te maken kreeg met paniekaanvallen. Hij ontwikkelde door zelf op een slimme manier te bewegen de methode Intelligent Bewegen. Hij hielp en helpt hier mensen mee die te maken krijgen met burn-outs, depressie en vele andere klachten. Hoe werkt dit dan precies? Fabio brengt het zwembad in letterlijk en figuurlijk in beweging. Er wordt geklapt, gejuicht, gedanst en gesprongen om duidelijk te maken hoeveel het lichaam in verband staat met wat er in het brein gebeurt. Zie je door al die technologische ontwikkelingen het bos niet meer of raak je overweldigd van al die verandertrajecten? Dan is het zaak dit op tijd te signaleren en als allereerste stap in ieder geval in beweging te komen. Meer horen over Fabio en zijn methode? Luister de podcast die wij met hem hebben opgenomen waarin hij hier (veel) meer over vertelt!
Of het nu gaat over Microsoft 365 Copilot, digitale veiligheid binnen jouw werkplek of het optimaal benutten van Microsoft 365, wij denken graag vrijblijvend met je mee. Tijd voor een (virtuele) kop koffie? Neem contact op en houd ons in de gaten voor ons volgende event!