5 voordelen van werken in de cloud

Dankzij innovatieve technologieën overwegen steeds meer bedrijven om hun IT geheel of gedeeltelijk uit de cloud af te nemen. Dat is geen verrassing gezien de vele voordelen van de cloud. Wie gaat werken in de cloud, heeft geen omkijken meer naar het updaten van software of het investeren in extra opslagcapaciteit. Ook behoren angsten voor een gecrashte server of dataverlies tot het verleden. En zo’n werkplek in de cloud biedt nog veel meer voordelen. Wij zetten een aantal op een rij.

1. Altijd en overal online werken

Het maakt niet uit waar uw medewerkers zijn: ze kunnen via een internetverbinding altijd en overal online werken. Met een online werkplek hebben ze toegang tot alle bedrijfsbestanden en benodigde applicaties. Thuiswerken of op een andere locatie is dus geen probleem. Dat geeft niet alleen meer rust op kantoor, maar draagt ook bij aan goed werkgeverschap.

2. Makkelijk opschalen

Wie weet wat de toekomst brengt? Met werkplekken in de cloud past uw bedrijf zich makkelijk aan op krimp of groei, want een clouddienst is makkelijk schaalbaar in vergelijking met het traditionele server- en licentiemodel. Het aantal online werkplekken en de prijs passen zich aan aan de grootte van uw bedrijf. Zo voorkomt u te hoge investeringen in de software of hardware die nodig zijn om uw bedrijf te runnen. Ook betaalt u voor het werkelijke gebruik van de dienst en niet voor ongebruikte capaciteit. Dit kan zorgen voor lagere investeringen vooraf.

3. Geen onderhoud & altijd support

De softwarelicenties onderhouden is een jaarlijkse kostbare bezigheid en als bedrijf heeft u niet altijd alle technische kennis in huis. Ook moeten updates vaak handmatig worden bijgewerkt. En dat kost ook nog de nodige tijd en moeite. Een werkplek in de cloud vergt geen onderhoud; de online software wordt automatisch bijgewerkt door de provider. Door het gebruik van clouddiensten hoeft de beheerder minder aandacht te besteden aan de techniek en kan zich meer bezighouden met het leveren van toegevoegde waarde van de dienst voor het bedrijf.

4. Veilig én toegankelijk

Uit het onderzoek blijkt dat de downtime per kritieke ict-storing bij 42 procent van de Nederlandse bedrijven ligt op zo’n 11 tot 15 uur. Dat is een stuk hoger dan het Europese gemiddelde, waarbij 16 procent van de bedrijven een storing heeft waarbij de ict-systemen 11 tot 15 uur platliggen. Daarom is bereikbaarheid net zo belangrijk als water uit de kraan. Een bedrijf kan immers niet stilstaan. Dankzij de goede samenwerking met Equinix garanderen wij een werkplek met 99,99% bereikbaarheid. De online werkplekken van Score Utica draaien in meerdere datacenters van Equinix in Amsterdam. Er wordt dagelijks een back-up gemaakt van de werkplekken. Bovendien maken onze clouddiensten het een stuk moeilijker voor hackers en virussen om binnen te dringen, want wij zijn non-stop met onze beveiliging bezig. In de cloud werken betekent dat u altijd veilig toegang heeft tot uw bestanden en programma’s en dus probleemloos kunt doorwerken.

5. Hogere tevredenheid en productiviteit

Een digitale werkplek maakt medewerkers 70% productiever. Een werkplek in de cloud is namelijk makkelijk aan te passen aan de individuele wensen van de eindgebruiker. Daardoor kunnen uw medewerkers zelf bepalen hoe hun online werkplek eruit moet zien. Dat geeft hen een gevoel van vrijheid en bevordert ook nog de productiviteit!

Vraag een demo aan

Zelf ervaren hoe het is om te werken in de cloud? Neem dan contact met ons op.

U kunt bellen naar telefoonnummer 088 7800 800. Wij kunnen ook naar u bellen:

Bel mij

Liever mailen? Dat kan ook.
Stel hier uw vraag per mail:

Mail ons